Dnes má meniny Peter a Pavol a Petra

29.06.2006 Celý región

Mužské meno Peter má grécky pôvod a význam mena je \"pevný ako skala\". Nositeľov tohto mena oslovujeme Peťo, Peťko, Petrík.
Mužské meno Pavol má latinský pôvod a v preklade znamená "malý, skromný". Pavlov oslovujeme Pali, Palino, Palko. Meno Petra je ženskou podobou mena Peter. Nositeľky oslovujeme Peťa, Peťka. Uvedené mená sú tradičné, na Slovensku bežne zaužívané, aj keď v súčasnosti nie sú až také populárne ako v minulosti. Peter a Pavol majú spoločné iba jedno - oslavujú svoje meniny v predposledný júnový deň. Inak sú to úplne rozdielne osobnosti.
Dominantnými vlastnosťami Petrov sú intuícia, dynamizmus, reaktívnosť a citlivosť. Pri osobnostnom hodnotení sú vykreslení ako ľudia, ktorí majú srdce. V citovom živote sú neskrotní. Majú veľmi silnú zmyselnosť a za ľahostajnou tvárou skrývajú nepriznané labužníctvo. Petrovia sa veľmi páčia ženám, sú zvodní a šarmantní.
Podľa povahy by mali byť nevyčerpateľní a vytrvalí, so silnou emotívnosťou a troškou pojašenosti. Petrovia by mali v živote pracovať duševne, pretože na fyzickú prácu nie sú stavaní. Uplatnia sa ako herci, podnikatelia, spisovatelia alebo novinári.
Majú šťastie po celý život, obzvlášť v jeho druhej polovici. Keďže sú fatalisti, zvyknú voliť vyčkávaciu taktiku.
Petrovia majú obľúbené farby fialovú a červenú, ochranné rastliny horčicu a rozmarín, ochranné kamene jaspis a diamant.

Pavlovia sú tí, ktorí víťazia. Vynikajú emotívnosťou, spoločenskosťou, citlivosťou a mravnosťou. Pri zasiahnutí Amorovým šípom sú nežní a láskyplní, ale majú v sebe istú neoblomnosť, ktorá im to v živote rozhodne neuľahčuje.
Láska je v ich prípade zložitá. Náramne trpia, ak ich niekto zradí. V zmyselnosti sa často vydávajú za výhradne duchovne založených ľudí, zatiaľ čo s nimi šijú všetci čerti. Prechovávajú v sebe nedôveru voči žene, čo sa navonok prejavuje akousi neotesanosťou.
Obľubujú klasické štúdium, ale je im blízka aj matematika a cudzie jazyky. Mohli by byť z nich dobrí technici, právnici, politici či hovorcovia. Pavlovia sú strhujúci ľudia, ktorí si dokážu hravo získať sympatie a náklonnosť ľudí. Ich mamy a partnerky musia byť však trpezlivé, lebo sú to rodinní tyrani.
Pavlovia majú obľúbené farby fialovú a modrú, ochranné rastliny žihľavu a slez, ochranné kamene ametyst a smaragd.

Petry, ktoré majú meniny spolu s Petrami a Pavlami 29. júna, sú vášnivé ženy. Emotívnosť a túžba konať ich môžu dohnať k extrémnym rozhodnutiam. Ich reakcie sú priemerné a dlho premýšľajú, kým sa do niečoho pustia. Rozprávajú rázne a vždy s presvedčením.
Ich vôľa je ako zo železa. Petry svojou aktívnosťou doslova pohltia iných. Skoro zistia, na čo sa chcú v živote zamerať. Môžu vykonávať povolanie ošetrovateľky, političky, ale aj umelkyne.
Napriek úžasnej vitalite by si mali dávať pozor na svoje zdravie. Ich obľúbené farby sú zlatožltá a medená, ochranné rastliny mak, nechtík, ochranné kamene krištáľ a granát.
(TASR)
 

Vyberte región